Familiepatronen

Van je ouders moet je het hebben?!

In deze workshop ga je op zoek naar familiepatronen die jou beperken in je dagelijks leven. En we helpen je natuurlijk wat van die patronen te doorbreken. En omdat het niet alleen maar kommer en kwel is dat wordt doorgegeven in families, gaan we ook op zoek naar verborgen schatten in de familielijn!

Opgroeien

Je neemt als je opgroeit veel van je ouders over. Je gaat dezelfde taal spreken, met hoogstwaarschijnlijk hetzelfde dialect. Je ouders helpen je te leren lopen en fietsen, ze vertellen je wat zij hebben geleerd en ervaren in hun leven. Ongemerkt leer je ook heel veel onzichtbare dingen van je ouders. Bijvoorbeeld hoe je met emoties om moet gaat, met verdriet en met boosheid bijvoorbeeld. En ook heel ingrijpend, maar minder grijpbaar…je leert hoe bijzonder, belangrijk en hoe groot en aanwezig je mag zijn. 

Aanwijzingen

Denk maar eens na over de adviezen die je ouders voor je hadden…

-      'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'

-      'Val maar niet op, want hoge bomen vangen veel wind'

-      'Als je voor een dubbeltje bent geboren, word je nooit een kwartje'

-      'Wees jij maar de wijste

Deze zinnen vormen mooie aanwijzingen, maar het gaat lang niet alleen over wat je is verteld. Je kijkt als kind vooral naar wat je ouders doen en neemt gedrag vaak onbewust over. 

Doorbreken

Er zijn familiepatronen die prima voor jou werken, maar er zijn ook familiepatronen die je vroeg of laat beperken. Die ervoor zorgen dat jij niet je ware aard kunt volgen, die ervoor zorgen dat jij niet kunt zijn wie je wilt zijn en kunt doen wat je wilt doen. Door je bewust te worden van deze familiepatronen, kun je eruit stappen. Als je het patroon eenmaal door hebt, is het vaak maar een kleine stap om dit automatisme in jezelf te doorbreken.

 

Data, locatie en prijs

Locatie:     Social Factory Elliz in Company 
                Boschstraat 92
                5301 AG Zaltbommel
Datum:      dinsdag 19 februari 2019
Tijd:          19:30-22:30 uur
Kosten:      € 35,- inclusief koffie/thee/lekkers
Doelgroep: zowel geschikt voor beginners als gevorderden

Spreek de workshop je aan? Meld je dan aan per mail.

Afspraak maken

maak een afspraak