Blog

IJsbergen en jouw 6e zintuig

Ken je het verhaal van de ijsberg die voor 95% onder water zit al? Er is nog een deel van het verhaal, dat je wellicht niet kent….

Onbewust

Van ijsbergen is maar zo’n 5 tot 10 procent van de ijsmassa zichtbaar, de rest bevindt zich onder de wateroppervlakte. Zo zitten wij mensen ook in elkaar. Zo’n 5 tot 10 procent van wat wij doen is bewust en de overige 90 tot 95 procent is onbewust.

ijsberg onbewust 95%

Onbewuste processen

Een praktijkvoorbeeld maakt duidelijker hoe het in elkaar steekt. Denk maar eens aan leren fietsen. Als we het nog moeten leren, denken we na over iedere handeling. Benen laten rondgaan, sturen, balans houden, en ohhhh hoe ging dat opstappen ook al weer? Zodra je het onder de knie hebt, dan worden de handelingen opgenomen in je onbewuste, je denkt niet eens meer na over wat je allemaal tegelijk doet. Je fietst gewoon!

Verbinding

Tot zover het verhaal van de ijsberg in relatie tot ons onbewuste, dat veel mensen wel kennen, maar er is dus nog meer… Die ene ijsberg ligt namelijk niet alleen in het water. Er drijven verschillende ijsbergen in hetzelfde water. En deze ijsbergen bestaan uit dezelfde materie als het water, alleen de vorm is anders (vast versus vloeibaar). Door het water staan de ijsbergen allemaal met elkaar in verbinding.

Energie

Zo is het ook met ons mensen. Wij bestaan allemaal uit energie (zie je oude natuurkunde boeken), dezelfde energie als de lucht om ons heen (vast versus subtiel). Deze lucht om ons heen, deze subtiele energie, maakt dat wij mensen met elkaar in verbinding staan.

Telepathie

Dit verklaart bijvoorbeeld telepathie, een verschijnsel dat je mogelijk wel eens zelf hebt ervaren. Je zegt op hetzelfde moment precies hetzelfde. Of je denkt aan iemand die je al een tijd niet hebt gezien, en deze persoon belt je vlak daarna spontaan op. 

Subtiele energie

Deze subtiele energie maakt ook dat we voelen wanneer er iemand achter ons komt staan, of dat we voelen wanneer er iemand naar ons kijkt. En dat we ons ongemakkelijk kunnen voelen, als iemand te dicht in onze persoonlijke ruimte komt staan.

6e zintuig

De voorbeelden die ik net aanhaalde overkomen ons spontaan, we kunnen ook gericht contact maken met deze subtiele energie. Dit doen we met onze intuïtie (ons 6e zintuig). Hoe vaker we onze intuïtie gebruiken, hoe sterker deze wordt en hoe meer we er ook op durven te vertrouwen.

Intuïtie ontwikkelen

We kunnen onze intuïtie dus ontwikkelen, door ermee te oefenen. Je vraagt je wellicht af waarom je dat zou moeten willen. Mijn idee hierover is dat het ons iets oplevert, het voegt iets extra’s toe aan onze beleving, net zoals onze andere vijf zintuigen dat doen. Waarbij wij ons ook niet de vraag stellen: waarom zouden we willen proeven, of ruiken, of zien….?


Ben jij nieuwsgierig naar de werking van jouw intuïtie, of zou je je intuïtie verder willen ontwikkelen?

  

Naar ontwikkeling 

Afspraak maken

maak een afspraak