Blog

Kraanvogels daar krijg je kippenvel van

Speurend op internet lees ik over de symbolische betekenis van Kraanvogels. Lees ik terug wat ik voel wanneer ik met kippenvel naar de collage kijk.

Workshops

Ik ben gevraagd mee te werken aan een zomerprogramma voor jongeren die in een gesloten instelling wonen. Om uiteenlopende redenen kunnen deze jongeren (tijdelijk) niet meer thuis wonen. Ik organiseer workshops voor de jongeren, waarin ik met hen werk aan een positief toekomstbeeld. Dat is voor een groot deel van hen, zeer lastig… Vele van hen hebben een geschiedenis waardoor het niet meevalt om hoop te hebben op een toekomst die positief is.

Bont gezelschap

Er zijn er die wanhoop uitstralen, anderen hebben een muur van agressie… Een bont gezelschap dus, waarmee ik aan de slag mag.
Een programma maken dat iedereen boeit valt niet mee. Lijkt zelfs een onbegonnen zaak. Een paar kinderen bereiken en wat lichtpuntjes op hun horizon aanreiken, is al een overwinning.

Lichtpuntje

En dan is er tijdens mijn afsluitende workshop die prachtige collage van een van de meiden, die me tot in mijn diepste binnenste raakt. Kleurrijk, creatief, krachtig en intens. Een collage die de lastige confrontaties van de afgelopen weken doet verbleken, een collage die licht brengt in de uitzichtloosheid!

Kraanvogels

Op een prachtige kleurenpallet is door het meisje een kraanvogel gepositioneerd.
Op internet ga ik op zoek naar de symbolische betekenis van Kraanvogels. De volgende woorden springen eruit:


Vrede
Geluk
Hoop

Niet ik, maar dit meisje heeft in deze workshop een lichtpunt gecreëerd.
Een lichtpunt, een stip aan de horizon, een toekomstperspectief voor ieder van ons, of je situatie nu rooskleurig is of ronduit donker. Er is altijd hoop, er is altijd een lichtpuntje, hoe groot of hoe klein ook…
Kijk maar eens goed voor je, of misschien moet je je eens omdraaien, dan zie jij het puntje ook…

 

Bedankt meisje!

 Ik wens je een prachtige toekomst,

waarin jij met jouw talent veel mensen positief mag inspireren…

 

  

Naar ontwikkeling 

Afspraak maken

maak een afspraak