Innerlijk kind

Laat je innerlijk kind weer spelen, stralen en huppelen door het leven!

Onverwerkte gevoelens en emoties uit je kindertijd spelen in je volwassen leven nog steeds een grote rol en bepalen zo (ongemerkt) je leven. Dit heeft gevolgen in je ouderschap, in je relatie en bijvoorbeeld ook in je werkomgeving.

Kindertijd

Velen van ons zijn opgegroeid in niet optimaal of zelfs gebrekkig functionerende gezinnen. Gezinnen, waarin ouders het wellicht al moeilijk genoeg hadden met zichzelf. Je ontving niet de zorg, aandacht en onvoorwaardelijke liefde die je als kind nodig had. Je moest je best doen om aandacht, liefde of goedkeuring te krijgen, had te maken met verdriet of agressie of werd volledig over het hoofd gezien. In meer of mindere mate is er sprake van emotionele verwaarlozing. Je kunt hier als kind emotioneel en gedragsmatig door 'bevroren' zijn geraakt. In het dagelijks leven uit dat zich bijvoorbeeld als volgt:

  • (overmatig) emotioneel
  • moeilijk met boosheid om kunnen gaan
  • conflictmijdend
  • vaak ruzie
  • onzekerheid
  • lage eigenwaarde
  • moeite met grenzen aangeven
  • last van depressieve gevoelens
  • een gevoel van leegte 

Kwetsbaarheid

Als kind sta je nog enorm open voor de wereld om je heen, daardoor neem je snel gevoelens en stemmingen over van het gezin waar je in leeft. Ook voelen kinderen zich verantwoordelijk voor het levensgeluk van hun ouders. Kinderen voelen exact aan wat er speelt, ook wanneer ouders dit verborgen proberen te houden. Opgroeien in zo'n cocktail van stemmingen en lasten gaan ten koste van de kinderlijke onschuld en de unieke eigenheid van een kind. Als kind kun je denken dat je er niet mag zijn, dat er geen liefde is voor jou, dat je niet de moeite waard bent. Die gevoelens zijn op (zeer) jonge leeftijd zo pijnlijk, dat je ze wegstopt in je lijf en delen van jezelf afsluit. De gevolgden daarvan manifesteren zich tot in je volwassen leven.

Heling

Innerlijk kindwerk gaat over al onze kinderlijke gevoelens, verdriet, vreugde, boosheid, instincten, intuïtie, energie en creativiteit. Het geeft je toegang tot de emotionele verwondingen die je als kind hebt opgelopen, zodat er heling kan plaatsvinden. Oude pijnen worden verzacht en geheeld, zodat ze je dagelijks leven niet meer beheersen en je kinderlijke oertalenten komen weer vrij.

Workshop

Tijdens deze workshop onderzoek je waar jouw 'innerlijk kind' nog mee zit en hoe dat je beperkt in je dagelijks leven. Je laat lasten los die jij vanuit je kindertijd nog steeds met je meedraagt vanuit het gezin waarin je bent opgegroeid. Je heft beperkingen op die je zijn opgelegd of die je jezelf al jarenlang oplegt, omdat je je aanpaste om geaccepteerd en geliefd te worden. 

Na deze dag huppel je licht als een kind naar buiten!

Data, locatie en prijs

Locatie:     Your Lighthouse
                Beemstraat 34 
                5311 AC Gameren
Datum:      zondag 8 september 2019
Tijd:          10:00-16:00 uur
Kosten:      € 70,- inclusief koffie/thee/lekkers
Doelgroep: zowel geschikt voor beginners als gevorderden

Spreek de workshop je aan? Meld je dan aan per mail.

Afspraak maken

maak een afspraak