Manon

Manon

Over Manon en Your Lighthouse

Na de middelbare school had ik geen vastomlijnd idee van wat ik wilde worden. Ik had wel interesse in psychologie. Van kinds af aan vond ik het al interessant om te onderzoeken waarom mensen “doen zoals ze doen”. Mijn moeder sprak echter de legendarische woorden: “oh nee Manon, dat moet je niet willen. Dan keren ze je helemaal binnenstebuiten”. En daarmee was de studie van de baan, zo ging dat toen…

Business Controller

Uiteindelijk werd ik, na een korte carrière in de accountancy, Business Controller. Ik beleefde plezier aan het ontdekken en inzichtelijk maken van hoe organisaties werkelijk in elkaar zitten. En laten zien dat met kleine aanpassingen aan processen, de resultaten van de organisatie aanzienlijk konden verbeteren. Ook vond ik het een uitdaging om mijn ontdekkingen, zodanig praktisch te vertalen dat mensen met zeer verschillende achtergronden, zouden begrijpen wat ik had ontdekt en hoe zij dat positief konden beïnvloeden. 

Ommezwaai

Na een heftige periode in mijn leven waarin ik in korte tijd afscheid moest nemen van mijn beide ouders en van mijn eerste huwelijk, kreeg ik behoefte aan meer zingeving. Spontaan kwamen er verschillende mensen op mijn pad die me in contact brachten met energetisch werk. In een positieve stroomversnelling en persoonlijke ontdekkingsreis, kwam ik terecht... Ik volgde diverse opleidingen in intuïtief werk, coaching en therapie en behaalde zo o.a. mijn diploma tot Reiki-Master en Polyenergetisch Gedragstherapeut.

Werken met passie

Mijn onderzoek naar bedrijfsprocessen heeft plaats gemaakt voor onderzoek naar menselijke processen, naar wat ze drijft en waarom ze bepaald gedrag vertonen. Ik onderzoek waarom mensen, zoals jij en ik, doen zoals ze doen. Wanneer en waarom specifiek gedrag ontstaan is en wat maakt dat we eraan vasthouden. En hoe we uiteindelijk ongewenste gedragspatronen kunnen loslaten en positieve eigenschappen en gedrag nog succesvoller kunnen inzetten. Mijn werk is gebaseerd op energetische technieken, toegepast op een inspirerende en praktische manier, vanuit een holistische kijk op het geheel. De doortastende aanpak maakt dat korte trajecten volstaan om tot structurele positieve veranderingen te komen. 

Tussen hemel en aarde

Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat er meer is ‘tussen hemel en aarde’ dan wij kunnen zien. Tijdens mijn zoektocht naar meer zingeving ontdekte ik dat dit helemaal niet zo heftig, spannend en ‘zweverig’ is als ik, en veel mensen met mij, geneigd zijn te denken. En dat deze ‘extra dimensie’ waar ik mee kennis maakte, gemakkelijk te gebruiken is om een prettiger, gelukkiger leven te leiden met meer zingeving. Ik wil mijn ontdekkingen graag delen en daarmee andere mensen inspireren. Daarom verzorg ik ook trainingen en workshops om mensen de kans te geven het gebied ‘tussen hemel en aarde’ met mij te verkennen. En dat alles op een aardse manier!

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bel of mail dan gerust!

Afspraak maken

maak een afspraak